O nama

Deseen d.o.o. bosanskohercegovački je idejni projekat koji u okrilju svog imena okuplja tri velika branda svjetskog ranga u oblasti definiranja i dekoracije zidnih površina. Po prvi put, na jednom mjestu i samo u BiH izložbeno-prodajni salon zidnih obloga visoke klase, Deseen!

Deseen je nastao iz prijeke potrebe za prevazilaženjem ukorijenjenih standarda, te tendencije ka inovatinosti u oblasti uređivanja zidnih površina. Trendovski reljefni oblici ukombinirani sa starim, dobrim, prirodnim materijalima, kamenom, ciglom i kožom savršen su spoj. Svaki primjerak unikatno obrađenih reljefa popraćen igrom svjetlosti i sjena, specifičan je izlet u svijet mašte.

Kožni zid by Studioart
„Koža prelazi granice u modnom svijetu i postaje glavni protagonist u dizajnu interijera…“

Duga porodična tradicija štavljenja i obrade kože u bogatoj italijanskoj pokrajini Veneto krajem šezdesetih godina danas je labaratorij ideja, tehnika i procesa koji kombinira originalnost, funkcionalnost i profinjenu italijansku eleganciju. Studioart najbolja je kombinacija italijanskih dizajnerskih postignuća za enterijer sa eko-friendly kvalitetom koji vašem ambijentu daje ugođaj luksuza i ekstravagancije.
studioart.it

Kamene zidne površine by Pietra Kaikos
Najbolja kreacija od prirode i čovjeka..

Pietra Kaikos među najpoznatijim je brandovima kamenih obloga u svijetu i izvozi se iz Turske u 50 zemalja od Japana do SAD-a. Savršeno dizajnirane kamene obloge zbog svoje poroznosti i “meko
e” spadaju u kategoriju vrhunske kvalitete.
Najveća dostignuća čovječanstva već hiljadama godina prkose zubu vremena, zauvijek uklesana u kamenu. Svi svjetski poznati dizajneri određeno vrijeme svog stvaranja posvetili su kamenu. Od antičke skulpture i moćnog Partenona, preko srednjovjekovnih dvoraca i plemstva do danas, naučnici, umjetnici, dizajneri i arhitekti se susreću s tim vječitim materijalom. Tako Antički, a opet tako moderan! I nije slučajnost da su veća arhitektonska ostvarenja 20. stoljeća, kao Trump World Tower na izloženim mjestima ukrašena kamenim detaljima. Dizajn i arhitektura su od kamena koji je nekada bio “samo” građevinski materijal napravili umjetnost i dekoraciju. S ukrasnim kamenom Pietra Kaikos pridružite se najboljima u životnom stilu!

pietrakaikos.com

Zid od cigle by Vandersanden Group

Ukoliko ste ipak ljubitelj cigle sa Vandersanden Groupom sigurno nećete pogriješiti. Bilo da se radi o punoj cigli ili tzv. brick slips (pločicama od cigle), vizualni dojam je isti. Prednosti Vandersanden cigle leže upravo u brilijantno razrađenim tehnikama rezanja cigle, te širokoj lepezi boja i teksture. Ovogodišnji su dobitnici zlatne A´ nagrade za dizajn tzv. Signa panela. Signa je najjednostavnije rečeno vrhunac dosegnuća u oblasti cigle, dok za arhitekte predstavlja savršeni izazov, sloboda ciglama! Po Signa sistemu cigla je dostupna u svakoj boji, svakom obliku, reljefu i kombinaciji koju osmislite. Vandersanden Group kao porodični posao, pokrenut je davne 1925. godine izgradnjom male ciglane u gradu Spouwenu u Belgiji. Danas, Vandersanden Group, vlasnik je 2 proizvodna pogona u Belgiji, 2 u Holandiji i 5 izložbeno-prodajnih salona, čime je postao najveći proizvođač cigle u Evropi u oblasti porodičnog biznisa.

vandersandengroup.com

Osim estetskih, za sve materijale tu su i druge prednosti. Zidne obloge poput kamena i cigle nude prirodno rješenje za regulaciju vaše mikroklime. Ekološki su proizvodi i štede energiju, što je čak i jedan od 5 ciljeva EU do 2020.!

Vizija

Kreirati novu dimenziju ambijenta sa stilom!

Misija

Ponuditi jedinstvene zidne obloge od prirodnih materijala onima koji su spremni da svom prostoru udahnu život savršenstvom reljefnih detalja!

Koncept Deseen Showrooma osmišljen je tako da klijentima ponudi potpuni osjećaj ugodnosti i slobode da dođu, pogledaju, „osjete materijale“ i konsultuju se u vezi sa izborom. Na usluzi je osoblje koje po potrebi izlazi na teren i pomaže klijentima pri utvrđivanju neophodne kvadrature, te daje savjete u vezi predmetnih materijala. Također su moguće i izrade 3D projekata, shodno željama. U samom salonu, klijentima je na raspolaganju i mini bar kako bi upotpunio osjećaj opuštene i ugodne atmosfere.